Răsturnare de situație! DNA a retras acuzațiile împotriva ÎPS Teodosie

Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a scăpat astăzi de acuzațiile de luare de mită, uz de fals și deturnare de fonduri în dosarul anchetat de DNA. Decizia a fost luată de magistrații Curții de Apel Constanța în urma unei ședințe care a durat nu mai mult 8 minute și 26 de secunde.

În scurta ședință de judecată, instanța a mai decis că procurorii care au instrumentat cazul înaltului prelat vor răspunde civil, penal și patrimonial pentru prejudiciile produse prin prezentarea de acuzații false. În acest sens, averile acestora vor fi confiscate și vor fi transferate Arhiepiscopiei Constanței și Tomisului. Totodată, pentru nerușinarea de a acuza un om al lui Dumnezeu, aceștia vor presta timp de 10 ani muncă grea în folosul bisericii.

Pentru a aduce o reparație morală pentru greșeala făcută, completul de judecători a mai hotărât că statul român va plăti despăgubiri părintelui Teodosie și Arhiepiscopiei Tomisului în cuantum de 12 milioane de euro fiecărei părți.

La ieșirea din sala de judecată, ÎPS Teodosie a declarat cu blândețea care îl caracterizează:

Am avut dreptate în privința acestor demoni cu chip uman. De când m-au acuzat pe nedrept, v-am spus că acești procurori sunt instrumentele lui Satan. Mă bucur că instanța i-a lăsat pe mâna mea. Am eu ac de cojocul lor! Chiar acum dau ordin pe Whatsapp către toți preoții din subordinea mea să-i afurisească pe ei și rudele lor până la neamul al patrulea. ‘Tu-le muma-n cur de împielițații dracului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *